Black Sire´s kennel är en liten uppfödning
av Flatcoated Retriever i Norrland.

 

     
 

Vi som står för kenneln är mor och dotter, Sonja och Helena Bylund.
Sonja och Leif bor i ett hus med stor tomt nära till skogar, sjöar och ängar.
Byn heter Norrälvsjö och ligger ca 1 mil norr om Örnsköldsvik.

 

Helena och Anders bor i en liten by som heter Nyland, ca 2 mil väster om Skellefteå. I dagens läge har vi sju flattar. Fyra av dem bor hos Sonja och Leif
i Norrälvsjö och tre stycken bor hos Helena i Skellefteå.

 

Black Sire´s har funnits sedan 2001 men vi har haft Flatcoated Retriever sedan 1978. Vi har fram till 2003 enbart haft hanhundar, vilket även var avgörande för kennelnamnet, BLACK SIRE´S. Som betyder "svart fadershund".


Vår första flat inskaffades -78, med namn Jumbo. Tyvärr var han bara med oss i fyra år och saknade en etta till SLCH. Den andra flatten blev också en hane. Han hette Gunhill´s Jerobome. Även han lämnade oss i allt för unga år, bara nitton månader gammal.

 

 

 

I januari 1985 flyttade vi in i vårt nybyggda hus där Jerobome bara fick vara med i två månader, han dog den 8 mars i Sollefteå Dj.sj.h. Och i februari bestämde vi oss för att ha två flattar.

Första maj hämtade vi Gunhill´s Rodendron. En lycklig och mycket tillgiven hane. Med Dendron började även vårt intresse för utställning och jakt. Han blev SLCH vid två års ålder. Han blev fullcertad både i Sverige och Norge med Cacib. Och hade desstuom en etta med HP på viltstår. Men tyvärr fungerade inte jakten som den skulle. Det uppstod konflikt oss emellan, så jakten lade vi på is.

1989 föddes vår Gunhill´s Greven Av Luxenburg. En mycket mjuk och tillgiven hane som gav oss många härlig år och minnen tillsammans. Greven blev SUCH.
Dessutom har han ett antal valpkullar som med härliga ägare har givit oss många fina minnen och upplevelser.

Tyvärr lämnade Greven oss den 10/10 2000, med stor sorg och saknad.

 

 

 

När Greven var fem år, utökade vi vår svarta familj med Almanza Hell´s Angel "Lotus" som vi kallade honom, var är en mycket lugn och en showig hane. Som gick bra på utställning och hade även en del framgångar på jakt.
En etta i ökl i jakt.

Dessutom blev han inom tiden av tre veckor SVCH. Sommaren -00 på midsommardagen var vi på Int utst i Trondheim. Där blev han BIR och BIG och blev därmed INTUCH. Det norska certet tog han före ett års ålder.

Söndagen den 28 / 4 -02 var vi på Internationell utställning i Lathi, Finland där Lotus plockade hem ett Finskt Cert & Cacib, & även hem BIS:et !!! Av 4500 st hundar. Och därmed var han även NORDUCH.

Han har tio kullar valpar här i Sverige. Och en kull i Norge samt två i Finland.

 

 

 


Februari 2001 tog vi hem charmtrollet Inkwell´s Final Guess "Porsche". Som nu har tagit 7 svenska, 4 norska och 1 finskt cert. Även många BIM & BIR och BIS. Och är alltså NORDUCH.

Porsche har 2 Cacib i Sverige 2 i Finland och 1 i Norge. På jakten har Porsche en 2:a Ökl. Det gör att han även är INTUCH. Porsche har även visat att han är en duktig spårhund, han har tagit tre 1:or i Ökl. Och blivit SVCH.
Han är en lugn och en helt underbar hane som charmar
allt å alla, han har en helt otrolig livsglädje.

Porsche >>

 

 

Och i början av Juni 2002, fick vi hem en valp från kombinationen mellan Lotus & Almanza Under Your Skin , SVCH INTUCH NORDUCH Almanza Billy The Kid. Mustang har på utställning tagit 3 svenska cert, 2 norska och 1 finskt. Därmed är han NORDUCH, Han har även Cacib i Norge och Sverige, och tillsammans med jakten gör att han även är INTUCH!

På jakten har han 3 x 1:or + dagens bästa ekipage i Ukl. Och senare även 2 x 1:or i Ökl + 1 pb!. Han är även Svensk Viltspårschampion.
Han är en kille som är underbar att jobba med och otroligt sammarbetsvillig.

Mustang >>

 

 

 

Vi tog vår första tik efter en kombination av vår egen ”Lotus” Almanza Hell´s Angel, och NUCH Åstelles Andrea Silenzia, från Norge. Det blev våran "lilla" Pam-Ba-Ran A Shelby to Black Sire´s,"Shelby". Hon har 3 svenska, 2 finska cert och ett Norskt cert och CACIB, samt CACIB i Finland, och därmed SU(u)CH NUCH.
Men hon har även vunnit Nordisk Junior Vinnar titeln -03 på Älvsjömässan, endast 9 månader gammal.
Och Shelby har även godkänd anlagsklass viltspår.


Shelby >>

 

 

 

 

Men inte nog med att Shelby har gjort våra dagar fyllda med upplevelser som vad en valp kan ge, så har vi också fått möjligheten att överta en av Porsche´s avkommor,Comics New Blue Nature, en tik som vi har kallat för "Galaxie". Hon kom till oss sommaren -04 och smällte in i våran "flock" på ett mycket härligt sätt.
På utställning hade Galaxie placerat sig i bästa tik ett flertal gånger, även med BIR, BIG, BIS-R hon har även tre Norska Cert. Och ett svenskt Cert, med 2 bt.
Och är därmed SEVCH NOUCH SEU(u)CH.

Galaxie >>

 

 

Våran första valpkull blev en kombination mellan Porsche och Shelby. Där sparade vi en hanvalp, B S Pontiac Chieftain som kallades "Pontiac" . Han var en härlig hane som hade ärvt mycket av sin far, både extriört och mentalt.
På utställnig hade Pontiac BIR och BIS-2 valp, 3 x CERT BIR BIG-1(NRK)+ 2 CERT i Sverige och 2 Bh. Pontiac hade även ett 1:a pris ökl viltspår.
En duktig lydnadshund var han också och hade en 1:a i Lkl1.

Pontiac >>

 

 

I mitten av april 2010 gjorde vi ett par resor ner till Danmark för att titta på och hämta hem en av valparna som skulle flytta till oss. Han heter "Blazer" och i stamtavlan heter han
Whizzbang´s Hit Or Miss.

"Blazer" är väldigt lättlärd och lugn i skott och kast, även lugn och balanserad i passivitet. Startat på jaktprov med ett tredje pris i nybörjarklass.

Viltspår har han också "provat på" och fått sin titel....
Numera SEVCH NOUCH SEU(u)CH FINUCH CZCH


Blazer >>


 

Två månader senare åkte vi ner till Södertälje och kollade in de kullar dom hade. Två svarta, mycket fina killar i sista kullen och vi föll för "Cutlass", en underbart välgående kille, Söklustens Dress Up. Det var också riktigt roligt att se vilken härlig vilt-känsla kullen hade. Första start på jaktprov i ny-börjarklass och ett andra pris. Han är helt spontan både på dummisar och allt vilt.

Lille Cutlass fick följa med oss hem den 12 juni 2010.

En superhärlig lugn, snäll och ärlig kille med en härlig utforskande blick..
"Cutlass" är SEVCH NOUCH SEU(u)CH.


Cutlass >>

 I september 2012 åkte vi över till Norge och hämtade hem lille "Falcon", Flat Garden´s Jens XXVI.
En jättehärlig kille med ett mycket vackert huvud och uttryck och mörka ögon, Och som snabbt tog sina utställningsmeriter och blev SEVCH NOUCH SEU(u)CH

Falcon >>I juli 2015 åkte vi ner till Tjeckien och hämtade hem en Porsche-son från Kennel Black Brianta. 
Det blev vår "Spyder", Victory Of Black Brianta. 
Han är en hane som verkligen lever livet glatt. Så underbart glad och välgående. Påminner väldigt mycket om pappa Porsche. Han har två cert i Norge samt ett Norskt Cacib och R-cert. Han är riktigt duktig på jakten också, så vi siktar mot start i nybörjarklass. Han är också SEVCH och väntar på sista certet i Norge.


Spyder >>

 

 


I september 2015 hämtade vi hem "Phoenix" Kvasnesets Just Take My Heart. Också en Porsche-son.
"Phoenix" hade mycket motor i arbete, men var också väldigt lugn. En riktigt mamma-kille.
Han var en ganska liten kille på 59 cm, men han hade ett cert i Norge. Och blev SEVCH.


Phoenix >>

 December 2015 kom Helenas första tik hem till flocken.
Almanza Welcome Back, Caprice som hon kallas började sin karriär bra i utställningsringarna och blev på 4 valputställningar 1xBIS-valp och 3xBIS-2 valp. Sedan har hon hunnits ställa ut fem gånger i officiell klass varav 2 svenska R-Cert.


Caprice >>

 

 


Ur "Cutlass" första kombination, köpte vi en kille "Chevelle" High Hopes Dressed In Duff Gordon.
Så lugn och apporteringsglad och kul att jobba med. Han har en attityd som vi älskar och har på sin första officiella utställningen (INT UCH) i Norge R-cert och 2 BH. Och Exc med Ck på sin andra i Sverige.
"Chevelle" har en starkt intresse för spårning och är spontan även på allt vilt. Det ser positivt ut för kommande prov.


Chevelle >>

 

 

Maj 2017 kom en ny liten tikvalp hem till oss, Flatterhaft Night Of Passion, en glad supermysig tik som har tiden framför sig

Bonnie >>

Mer info kommer senare :)

 

 

 


JumboHelena och Charger som nybliven SEVCH

Jumbo
Sonja och Spyder i Tjeckien 2015

Jumbo
Jumbo

Jumbo
Jero

Dendro - Gunhill´s Rodendron
Dendro

Greven - Gunhill´s Greven Av Luxenburg
Greven

Lotus - Almanza Hell´s Angel
Lotus

Porsche - Inkwell´s Final GuessPorsche

Mustang 7 år
Mustang

Shelby - Pam-Ba-Ran A Shelby To Black Sire´s
Shelby

Galaxie - Comics New Blue Nature
Galaxie

Pontiac - Black Sire´s Pontiac Chieftain
Pontiac


Blazer


Cutlass

Falcon 2 år
Falcon
Spyder 1 år
Spyder
PhoenixCaprice 11 mån
Caprice

Chevelle
Bonnie